Problemele privind aprovizionarea cu ulei de gătit ar putea agrava o posibilă criză alimentară la nivel global


Oferta mondială de ulei de gătit, redusă deja de războiul din Ucraina, este pe cale să se diminueze şi mai mult, transmite Bloomberg, citat de Agerpres. La două luni după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a dat peste cap comerţul global cu produse agricole, Indonezia a interzis exporturile de ulei de gătit, pe fondul problemelor în aprovizionarea pieţei locale şi creşterii preţurilor, o decizie care se adaugă altor măsuri protecţioniste în domeniul produselor agricole adoptate la nivel mondial. Indonezia este responsabilă pentru mai mult de o treime din exporturile mondiale de uleiuri vegetale, iar China şi India, primele două cele mai populate ţări, sunt printre principalii săi cumpărători.

Livrările de ulei de gătit din Indonezia „sunt imposibil de înlocuit. Cu siguranţă este o lovitură importantă”, a declarat Carlos Mera, director de cercetare la Rabobank.

Indonezia este cel mai mare producător de ulei de palmier, cel mai consumat tip de ulei alimentar la nivel mondial.

https://www.stiridinsurse.ro/stiri/problemele-privind-aprovizionarea-cu-ulei-de-gatit-ar-putea-agrava-o-posibila-criza-alimentara-la-nivel-global/?feed_id=5&_unique_id=6263f87cea63d

Post a Comment

Previous Post Next Post