Cum a ajuns România la un deficit comercial de 4,6 mld. euro pe alimente? Comerţul a primit investiţii străine de 19 mld. euro, pe când către industria alimentară au mers de cinci ori mai puţini bani

♦ Comerţul şi industria alimentară au pornit acum două decenii de la un sold aproape egal al ISD-urilor ♦ Treptat, diferenţa a ajuns de la 1 la 1 la 2 la 1, 3 la 1 şi chiar 5 la 1 ♦ Mai exact, pentru fiecare leu investit în producţia de mâncare şi băuturi, alţi cinci lei au mers către deschiderea de magazine ♦ În aceeaşi peioadă, deficitul comercial pe alimente a crescut de cinci ori. Retailerii au pom­pat circa 19 mld. euro în ultimele trei decenii în România, însă producţia de alimente nu...

https://www.stiridinsurse.ro/stiri/economie/cum-a-ajuns-romania-la-un-deficit-comercial-de-46-mld-euro-pe-alimente-comertul-a-primit-investitii-straine-de-19-mld-euro-pe-cand-catre-industria-alimentara-au-mers-de-cinci-ori-mai-putini-bani/

Post a Comment

Previous Post Next Post